Ученик в семейството PDF Print E-mail
Ученик в семейството

giessegiroomsforboysandgirls2554x369С наближаването на 15 септември приготовленията за новата учебна година стават все по – усилени. Ето някои съвети, които могат да бъдат полезни на родителите, които още не са усъвършенствали умението да пазаруват за своите малки ученици:

1. Едно от най – важните неща за детето е работният кът – бюро, шкафчета за учебници и тетрадки, компютър, лампа. Всичко трябва да бъде удобно и достъпно. Най – добре оставете децата сами да го подредят, тъй като в крайна сметка те ще го използват.

2. Следващата важна част са учебните пособия – по-малките ученици се нуждаят от повече неща – блокчета за рисуване, флумастери, моливи, водни боички, разноцветни химикалки, острилки и други. За тетрадки и учебници е по-добре да се изчака началото на учебната година, защото повечето учители имат изисквания, особено към учебниците. Купуването им предварително може да ви докара само излишни разходи. Бележникът (ученическата книжка) също се купува малко по – късно, тъй като отпечатаните предишни години не са валидни.

3. Ако детето ви за пръв път прекрачва училищния праг, е най-добре отсега да го приучите да подготвя уроците си ежедневно, а не да ги оставя за друг ден. 

реклама
Разбира се, това зависи от различни фактори – колко се изморява то, колко свободно време има, разполага ли с достатъчно часове за почивка и сън. В това отношение е хубаво да сте запознати с учебната му програма. Най-добре я напишете и я закачете някъде, където и ученикът и вие да можете да я виждате. Това ще ви помогне при правилното разпределяне на задачите за деня и седмицата.

4. Когато децата правят своите първи стъпки в учебните задачи, те често имат нужда от вашата помощ – опитайте се да ги насърчавате и да им помагате. Обикновено през първите няколко години можете да бъдете полезни на ученика. Често обаче, в годините на кандидатстване за елитни училища, се налага да се посещават частни уроци. Това е доста натоварващо не само за кандидатстващия, а и за семейния бюджет. За съжаление обаче само училищната подготовка в повечето случаи не е достатъчна за успешното преминаване на изпитите.giessegiroomsforboysandgirls29554x354-thumb

5. Разнообразяването на ежедневието на децата също е важен фактор за успехите в училище. В по-ранна възраст обикновено родителите избират "извънкласно" занимание за тях – спорт, уроци по музика или чужди езици. Понякога обаче тези дейности не са им по сърце и когато пораснат, искат да се откажат от тях. Оставете ги сами да открият това, което им е интересно и ги разтоварва! Дори това да са дълги разходки с приятели или някакво наглед глупаво или безполезно хоби – щом им харесва и не е опасно за околните, значи няма причина да не го практикуват! 

По този начин с общи усилия ще направите ученето приятно и полезно за вашето дете.

 

ЗА РОДИТЕЛИ

Знайте какво можете да направите при проблем!

Знайте, че спазването на тези препоръки, ви дава възможност...

прочети още

Важно ли е отлагането?

Статистиката показва, че децата са в досег с алкохола...

прочети още

Групи за взаимопомощ

Какво представляват групите за взаимопомощ? Днес групите за взаимопомощ са...

прочети още

Самообразовайте се!

Търсете информация за психо-активните вещества. Можете да го направите...

прочети още

Какво е съзависимост?

Много често, когато в семейството има зависим, проблемът му се...

прочети още

Още в: За родители

100%
-
+
1
Покажи опцци

ЛЮБОПИТНО

Роботизиран скакалец ще изследва скалистия терен на Марс

News image

"За създаването на Джолбот се вдъхнових от скакалците, които...

прочети още

Шапка ще ни помага да мислим и учим

News image

Шапка ще ни помага да мислим и учим Когато...

прочети още

Всяка четвърта жена следи мъжа си в интернет

News image

Всяка четвърта жена използва интернет, за да следи партньора си,...

прочети още

Гума докара 75 000 долара

News image

Работници от система на чистотата в Индианаполис, щата Индиана, които...

прочети още

Виж кой готви

News image

Най-големите кулинари на океана се оказват делфините.Оказа се, че морските...

прочети още

Още в: Любопитно

100%
-
+
1
Покажи опцци